Buradasın
Tatlı su sazan balığı kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı su sazan balığı kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sazanı süzgeçlerinin hemen altından keserek gövdesini kafasından ayırın, içini temizleyin 2.
- Taze ise bol pulları olduğu için 15-20 dakika suda bekletin 2.
- Tırtıklı bir bıçakla pulları yukarı doğru ittirin 2.
- Kuyruğunu kesmek biraz güç olabilir, bıçakla sertçe bastırarak kuyruğu kolayca ayırabilirsiniz 2.
- Balığı tümden 2 parçaya ayırın, bu parçayı da ortadan kesip fileto yapın 2.
- Tekrar iyice yıkayın ve suyunu vermesi için süzgeçte bekletin 2.
- Bir kaba un alın ve filetoları arkalı önlü una bulayın 2.
- Yağı tavaya koyun ve iyice ısıtın 2.
- Tüpün ayarı önce yüksek ateşte olsun, yağ ısınmadan sakın koymayın, yoksa çok yağ çeker 2.
- Tüm balıkları koyduktan sonra ateşi hafif kısın 2.
- Nar gibi olunca yağdan alıp servis edin 2.
Sazan balığını kızartırken yağın çok kızgın olması ve kızartma yağının bol olması gerekir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: