Buradasın
Balık kızartırken koku olmaması için ne yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık kızartırken koku olmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Mısır unu kullanmak: Balıkları normal buğday unu yerine mısır unu ile bulamak, kokuyu azaltır 12.
- Mum yakmak: Kızartma tavasının yanında hoş kokulu bir mum yakmak, ağır balık kokusunu hafifletir 12.
- Defne yaprağı eklemek: Kızartma yağına 2-3 dilim limon veya defne yaprağı koymak, kokunun yayılmasını azaltır 13.
- Sirke kullanmak: Kızartma sonrası bir tencereye su, sirke, limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyup kaynatmak, mutfakta hoş bir koku sağlar 13.
- Havalandırma: Pişirme sırasında aspiratör ve camların açık olması, kokunun hızla dışarı çıkmasını sağlar 2.
Ayrıca, kızartma tavasını pişirme işi bittikten sonra bekletmeden yıkamak önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: