Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandırda balık pişirmek için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Balıkların başı kesilmeden karınları temizlenir, tuzlanır ve süzülmeye bırakılır 2.
- Un, su ve tuz ile bulamaç hazırlanır 2.
- Bulamaca batırılan balıklar kuyruklarından tandıra yapıştırılır 2.
- Balıklar kızardıktan sonra yeşil soğan ve ayranla beraber servise sunulur 2.
Alternatif olarak, tandır yerine fırın kullanılabilir 5. Marine edilen balıklar yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilip üzeri folyo ile kapatıldıktan sonra 15 dakika pişirilir, ardından folyo çıkarılarak üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişirilir 5.
Ayrıca, tandırda levrek tarifi için de aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 2 adet levrek balığı 3;
- 4-5 diş sarımsak 3;
- 2 adet orta boy domates 3;
- 2 adet orta boy kuru soğan 3;
- 2 adet limon 3;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 3;
- 1 demet maydanoz 3;
- 1-2 dal taze defne yaprağı (isteğe bağlı) 3.
Balıkları tandır tepsisinde yapraklara sararak köz üzerinde yaklaşık 25-30 dakika pişirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: