Levrek buğulama yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 1 kg levrek fileto; 12 kültür mantarı; 3 diş sarımsak; 2 dal maydanoz; 2 rendelenmiş domates; 2 defne yaprağı; 2 sivri biber; 6-8 arpacık soğan; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı; Tane karabiber; Tuz. Yapılışı: 1. İlk olarak biber, sarımsak ve soğanları ince ince dilimleyin. 2. Tereyağını tencereye alarak önceden dilimlediğiniz malzemeleri soteleyin. 3. Tencerenin içerisine dilimlenmiş mantar, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. 4. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin. 5. Fileto levrek, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin. Levrek buğulama, balıkların yanında meze olarak sunulan acılı ezme, haydari ve humus ile birlikte servis edilebilir. Levrek buğulama tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr; ye-mek.net.