Buradasın
Balık eti en sağlıklı nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık etini en sağlıklı pişirme yöntemleri şunlardır:
- Buharda pişirme: Balığın suyla direkt temas etmeden buhar ile pişirilmesi, besin değerlerini korur 123.
- Fırında pişirme: Ortalama 160-180 derece sıcaklıkta, yanında sebze gibi ek malzemelerle pişirme yöntemidir 123.
- Mikrodalgada pişirme: Enerji dalgaları kullanarak pişirme yapar, omega-3 yağ asitlerinin kaybını önleyebilir 14.
- Sous vide (vakum altında pişirme): Yiyeceklerin kapalı bir poşete konarak su banyosunda çok düşük sıcaklıkta pişirilmesi yöntemidir 14.
Sağlıklı pişirme yöntemleri arasında yer almayan kızartma yöntemleri ise şu şekildedir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: