Buradasın
Balık eti en sağlıklı nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık etinin en sağlıklı şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Izgara: Balığı ızgara yapmak, fazla yağ eklenmeden pişirilmesini sağlar ve besin değerlerini korur 12.
- Fırında Pişirme: Balığı baharatlar ve sebzelerle birlikte fırında pişirmek, suyunu ve besin değerlerini kaybetmeden sağlıklı bir yöntem sunar 13.
- Haşlama: Düşük ısıda ve kısa sürede haşlama yapmak, balığın omega-3 yağ asitleri gibi besin öğelerinin kaybolmasını en aza indirir 3.
- Soteleme: Az miktarda zeytinyağı kullanarak sebzelerle birlikte sotelemek, balığın lezzetini artırır ve sağlıklı bir pişirme yöntemidir 1.
Kızartma yöntemi ise balığın kalorisini yükseltir ve sağlıklı omega-3 yağ asitlerine zarar verir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: