Buradasın
Balık buzluktan çıktıktan sonra ne kadar dayanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık, buzluktan çıktıktan sonra buzdolabında yavaşça çözdürülmeli ve hemen pişirilmelidir 4.
Balığın buzlukta ne kadar süre saklanabileceği, balığın türüne ve saklama koşullarına bağlı olarak değişir:
- Çiğ balık: Buzdolabının +5 dereceli raflarında 3 gün, -5 derecelik buzlukta 12-14 gün saklanabilir 23.
- Pişmiş balık: Buzdolabında maksimum 1-2 gün saklanabilir 2.
- Derin dondurucu: -18 derecede küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay saklanabilir 3.
- -25 derece deep freeze: Bu sürede saklama süresi daha fazladır 3.
Balıkların bozulmasına en çok neden olan uygulamalardan birisi, buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında bekletmektir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: