Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balaban köftenin bazı özellikleri:
- Malzeme: Genellikle iki kere çekilmiş dana kaburga etinden yapılır, ilave yağ konmaz, bağlayıcı olarak ekmek içi kullanılır ve tuz, karabiber dışında baharat içermez 13.
- Pişirme: Köfteler ızgarada veya tavada pişirilir 5.
- Sunum: Pide üzerine yerleştirilir ve kemik suyu, yoğurt, sos (salça veya domates) ile servis edilir 135. İsteğe göre köfteyle birlikte bonfile şiş verilebilir 3.
- İsim: Adını, Tatarca "çok" anlamına gelen "balaban" kelimesinden alır 135.
- Köken: Kökeni 1940'lı-1950'li yıllara dayanır ve Tatar ustaların elinden çıkmıştır 3.
- Benzerlik: İskender kebabı ve Bursa pideli köfteye benzediği söylenir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: