Buradasın
Baklava yufkasından peynirli börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava yufkasından peynirli börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 8 baklava yufkası 1;
- 500 gr beyaz peynir 1;
- Yarım demet maydanoz 1;
- 2 yumurta 1;
- 2 su bardağı süt 1;
- 3/4 su bardağı ayçiçeği yağı 1;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1;
- Susam veya çörekotu 1;
- 1 yumurtanın sarısı 1.
Yapılışı:
- Yumurtaları, süt, ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın 1.
- Dikdörtgen geniş kenarlı cam kabı iyice yağlayın 1.
- Bir baklava yufkasını içine yayıp fazlalıkları kabın dışına sarkıtın 1.
- Üzerine yumurtalı harçtan yayın 1.
- İkinci yufkayı iri parçalara ayırarak üzerine serpiştirin 1.
- Tekrar yumurtalı harçtan dökün 1.
- İç harcı için peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyıp peynire ilave ederek harmanlayın 1.
- İç harcın 1/3’ünü hazırladığınız yufkaların üzerine yayıp, üzerine iri parçalayıp aralarına yumurtalı harçtan sürdüğünüz 5 yufkayı yayın 1.
- Kalan peynirli harcın yarısını yufkaların üzerine yayın 1.
- 1 yufkayı ayırarak kalan yufkaları da aynı şekilde harçın üzerine iri parçalayıp yumurtalı harçla birlikte yayın 1.
- Son olarak bir yufkayı bütün olarak üzerine yerleştirin 1.
- Kenarlardan taşan yufkaları bıçak yardımıyla kesip düzeltin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: