Buradasın
Baklava yufkasından peynirli börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka (30 adet) 125;
- 350 g peynir 1;
- 1 tutam maydanoz 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 su bardağı yoğurt 13;
- yarım su bardağı süt 13;
- yarım su bardağı sıvı yağ 13;
- 1 yumurta (sarısı üzerine) 15.
Hazırlanışı:
- Sos Hazırlığı: Yoğurt, süt, sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırın 15.
- İç Harcın Hazırlanması: Peyniri ufalayın, maydanozu ekleyin ve karıştırın 123.
- Yufkaların Dizilimi:
- İki yufkayı serip üzerine sostan sürün 15.
- İki yufka daha ekleyip tekrar sos sürün 15.
- İki yufka daha serip uzun kenarına iç harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın 15.
- Böreklerin Şekillendirilmesi:
- Pişirme:
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin 15.
- 180° fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin 15.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: