Baklava hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 5 su bardağı un; yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ; 1 yumurta; 1 su bardağı yoğurt; 1 paket kabartma tozu; 1 yemek kaşığı sirke; yarım çay kaşığı tuz; 1 su bardağı ılık süt. Yapılışı: 1. Bir yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta ve tuzu alıp çırpın. 2. Kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvam aldıkça kalan unu ekleyin. 4. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş tezgaha alıp 10-15 dakika daha yoğurun. 5. Hamuru yoğurma kabına geri alıp üzerini streçleyerek yarım saat buzdolabında dinlendirin. 6. Dinlenen hamurdan bezeler oluşturup açarak baklava yapımına devam edin. Baklava hamurunu yaparken malzemelerin oda ısısında olmasına ve sıvıların yavaş yavaş eklenmesine dikkat edilmelidir.
En güzel sütlü baklavanın hangi sütle yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, sütlü soğuk baklava yapımında genellikle 2 su bardağı süt kullanılmaktadır. Bazı tariflerde ise 3,5 su bardağı süt kullanılmaktadır. Sütlü baklava yaparken kullanılacak süt miktarı, kişisel tercihlere göre değiştirilebilir.
Sütlü baklava, klasik baklavanın bir yorumu olup, şerbetinde su yerine süt kullanılarak yapılır. Yapılış amaçları arasında: Farklı bir lezzet deneyimi sunma: Sütlü baklava, süt seven tatlı severler için alternatif bir seçenek oluşturur. Daha hafif bir tatlı sunma: Baklava sevenler için daha hafif bir seçenek olarak tercih edilir. Ayrıca, sütlü baklavanın son zamanlarda popüler hale geldiği ve sıkça yapıldığı da belirtilmektedir.
Evet, sütsüz baklava olur. Sütsüz baklava yapmak için şu malzemeler kullanılabilir: Yufka. Şeker şurubu. Yağ. Ceviz veya Antep fıstığı. Ancak, baklava yapımında dikkat edilmesi gereken bazı teknik incelikler bulunabileceğinden, bir baklava tarifini sütsüz bir şekilde uyarlamadan önce tarifi dikkatlice incelemek önemlidir.
{"243v0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbaklava-hamuruna-sut-mu-yogurt-mu-1686829424%3Flr%3D213%26ncrnd%3D72876","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9552910601756335124","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756335166631924-3375867202435122813-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-229-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"243vw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"243v1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"243vw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"243v2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Baklava hamurunda hem süt hem de yoğurt kullanılabilir** [```1```](https://hemenbaskiya.com.tr/baklava-hamurunun-icine-neler-girer/)[```2```](https://totalkirtasiye.com.tr/baklava-hamurunun-icinde-ne-var/).\n\n**Malzemeler**:\n- 1 su bardağı yoğurt [```1```](https://hemenbaskiya.com.tr/baklava-hamurunun-icine-neler-girer/)[```2```](https://totalkirtasiye.com.tr/baklava-hamurunun-icinde-ne-var/);\n- 1 paket kabartma tozu [```1```](https://hemenbaskiya.com.tr/baklava-hamurunun-icine-neler-girer/)[```2```](https://totalkirtasiye.com.tr/baklava-hamurunun-icinde-ne-var/).\n\nBu malzemeler, klasik baklava hamuru tarifinde yer alır ve hamurun kıvamını ve lezzetini artırır [```3```](https://gifmania.com.tr/baklava-hamuruna-neler-kat/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://hemenbaskiya.com.tr/baklava-hamurunun-icine-neler-girer/","title":"Baklava Hamurunun Içine Neler Girer – hemenbaskiya.com.tr","shownUrl":"https://hemenbaskiya.com.tr/baklava-hamurunun-icine-neler-girer/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://totalkirtasiye.com.tr/baklava-hamurunun-icinde-ne-var/","title":"Baklava Hamurunun Içinde Ne Var – totalkirtasiye.com.tr","shownUrl":"https://totalkirtasiye.com.tr/baklava-hamurunun-icinde-ne-var/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://gifmania.com.tr/baklava-hamuruna-neler-kat/","title":"Baklava Hamuruna Neler Kat – gifmania.com.tr","shownUrl":"https://gifmania.com.tr/baklava-hamuruna-neler-kat/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://seryemek.com/baklava-nasil-sekerlenmez/","title":"Baklava Nasıl Şekerlenmez – Ser YEMEK","shownUrl":"https://seryemek.com/baklava-nasil-sekerlenmez/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://gume.com.tr/sut-koymadan-baklava-yapilir-mi/","title":"Süt Koymadan Baklava Yapılır Mı – gume.com.tr","shownUrl":"https://gume.com.tr/sut-koymadan-baklava-yapilir-mi/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Baklava hamuruna süt mü yoğurt mu?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"Baklava"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Klasik baklava tarifi nedir?","url":"/search?text=Klasik+baklava+tarifi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Baklava hamuru nasıl hazırlanır?","url":"/search?text=Baklava+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Süt ve yoğurt arasındaki farklar nelerdir?","url":"/search?text=S%C3%BCt+ve+yo%C4%9Furt+aras%C4%B1ndaki+farklar&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Baklava+hamuruna+s%C3%BCt+m%C3%BC+yo%C4%9Furt+mu%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9552910601756335124","reqid":"1756335166631924-3375867202435122813-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-229-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756335166631924-3375867202435122813-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-229-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"243vw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"243v3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/baklava-hamuru?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisevyemekleritarifleri.com/tarifler/hamur-isi-tarifleri/baklava-hamuru-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.elele.com.tr/yemek/baklava-hamuru-nasil-yapilir-citir-citir-ve-tam-kivaminda-baklava-hamurunun-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/baklava-hamuru/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gastromanya.com/baklava-hamuru-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Baklava hamuru nasıl yapılır tarifi?","teaser":"Baklava hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 5 su bardağı un; yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ; 1 yumurta; 1 su bardağı yoğurt; 1 paket kabartma tozu; 1 yemek kaşığı sirke; yarım çay kaşığı tuz; 1 su bardağı ılık süt. Yapılışı: 1. Bir yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta ve tuzu alıp çırpın. 2. Kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvam aldıkça kalan unu ekleyin. 4. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş tezgaha alıp 10-15 dakika daha yoğurun. 5. Hamuru yoğurma kabına geri alıp üzerini streçleyerek yarım saat buzdolabında dinlendirin. 6. Dinlenen hamurdan bezeler oluşturup açarak baklava yapımına devam edin. Baklava hamurunu yaparken malzemelerin oda ısısında olmasına ve sıvıların yavaş yavaş eklenmesine dikkat edilmelidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/baklava-hamuru-nasil-yapilir-tarifi-2676864651","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a wooden countertop dusted in flour, where hands knead a smooth, golden baklava dough beside a bowl of yogurt, a cracked egg, and a small bottle of vinegar.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-3mmwA9GazKy2b6I5EQHh/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/soguk-baklava-nasil-yapilir-evde-sutlu-soguk-baklava-tarifi-2104212?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2635577-kolay-sutlu-baklava-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetfikirleri.com/tarif/sutlu-baklava-tarifi-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/soguk-baklava?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hacihasanogullari.com.tr/blog/icerik/hafif-ve-serinleten-lezzet-soguk-baklava?size=16&stub=1"],"header":"En güzel sütlü baklava hangi sütle yapılır?","teaser":"En güzel sütlü baklavanın hangi sütle yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, sütlü soğuk baklava yapımında genellikle 2 su bardağı süt kullanılmaktadır. Bazı tariflerde ise 3,5 su bardağı süt kullanılmaktadır. Sütlü baklava yaparken kullanılacak süt miktarı, kişisel tercihlere göre değiştirilebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-guzel-sutlu-baklava-hangi-sutle-yapilir-706798486","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"Baklava"},{"href":"/yacevap/t/suturunleri","text":"SütÜrünleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/baklava-hamuruna-sut-mu-konur-yogurt-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/ev-yapimi-baklavanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/baklava-hamuru?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/baklava-hamuru-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://orv.com.tr/baklava-hamurunun-icine-ne-girer/?size=16&stub=1"],"header":"Baklava hamuruna süt yerine ne konur?","teaser":"Baklava hamuruna süt yerine yoğurt konulması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/baklava-hamuruna-sut-yerine-ne-konur-959950633","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"Baklava"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.celebiogullari.com.tr/soguk-baklava-hakkinda-bilmeniz-gerekenler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/baklavaya-neden-sut-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkdiliveedebiyati.com/sutlu-baklava-serbeti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/soguk-baklava-nasil-yapilir-evde-sutlu-soguk-baklava-tarifi-2104212?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/sut-baklava-nedir?size=16&stub=1"],"header":"Süt baklava neden yapılır?","teaser":"Sütlü baklava, klasik baklavanın bir yorumu olup, şerbetinde su yerine süt kullanılarak yapılır. Yapılış amaçları arasında: Farklı bir lezzet deneyimi sunma: Sütlü baklava, süt seven tatlı severler için alternatif bir seçenek oluşturur. Daha hafif bir tatlı sunma: Baklava sevenler için daha hafif bir seçenek olarak tercih edilir. Ayrıca, sütlü baklavanın son zamanlarda popüler hale geldiği ve sıkça yapıldığı da belirtilmektedir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-baklava-neden-yapilir-3920172095","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlilar"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"Baklava"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sutsuz-tatli-yapilir-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.serbet.gen.tr/sutsuz-serbetli-tatlilar-nelerdir-ve-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/sutsuz-tatli-mi-olur-demeyin-iste-sut-kullanmadan-yapilan-5-tatli?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://stilvemakyaj.com/sutsuz-ve-glutensiz-tatlilar/benzersiz-sutsuz-ve-glutensiz-baklava-tarifi/398232?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/sutsuz-serbetli-tatli-tarifleri-neler.html?size=16&stub=1"],"header":"Sütsüz baklava olur mu?","teaser":"Evet, sütsüz baklava olur. Sütsüz baklava yapmak için şu malzemeler kullanılabilir: Yufka. Şeker şurubu. Yağ. Ceviz veya Antep fıstığı. Ancak, baklava yapımında dikkat edilmesi gereken bazı teknik incelikler bulunabileceğinden, bir baklava tarifini sütsüz bir şekilde uyarlamadan önce tarifi dikkatlice incelemek önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sutsuz-baklava-olur-mu-3376126716","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"Baklava"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"243vw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"243v4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"243vw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"243v5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"243vw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}