Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava kasası (baklava hamuru) yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 adet yumurta 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- Bir tutam tuz 1.
Yapılış aşamaları:
- Geniş bir yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi açın 1.
- Unun havuzuna süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin 1.
- Tüm malzemeler karışırken, hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar su ilave edin 1.
- Hamuru pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün ve yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın 1.
- Dinlenen hamuru küçük bezeler haline getirin ve her bir bezeyi nişasta yardımıyla olabildiğince ince açın 13.
- Açtığınız yufkaları yağlanmış tepsiye tek tek sererek aralarına ceviz içi koyun 13.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrar edin 1.
- Son kat yufkayı serdikten sonra baklavayı dilimleyin ve üzerine eritilmiş tereyağı dökün 13.
- Baklavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan baklavanın üzerine sıcak şerbet dökün ve şerbeti çekene kadar dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: