Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bafra pidesinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun kıvamı: Hamur, yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır 14.
- Mayalanma süresi: Hamurun mayalanması için 1-1,5 saat beklenmelidir 135.
- Dinlendirme: Hamur, merdane ile açılmadan önce 45 dakika dinlendirilmelidir 14.
- Harcın yerleştirilmesi: Harç, tamamen kapalı olacak şekilde yerleştirilmelidir 1.
- Pişirme derecesi: Fırın, 230 derecede fanlı olarak ısıtılmalıdır 135.
- Tereyağı kullanımı: Bafra pidesinde, yöreye özgü tereyağı kullanılır ve bu tereyağı, pişen pidenin içine konularak eritilir 5. Diğer pidelerde ise eritilmiş margarin kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: