Bafra pidesi hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamurun Hazırlanması: Geniş bir karıştırma kabına 4 su bardağı un alınır, ortası açılarak 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir 2. Ilık su yavaş yavaş eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur 3.
- Dinlendirme: Hamur, üzeri nemli bir bezle örtülerek ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirilir 2. Bu süre zarfında hamur, iki katına çıkacak şekilde kabaracaktır 2.
- Açma İşlemi: Dinlenen hamur, istenilen pide şekline getirilerek iç harcı ile doldurulur 2. Hamurun açılması, ince ve uzun bir formda olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: