Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bafra pidesi hamuru şu şekilde açılır:
- Hamurun hazırlanması: Un, su, maya ve tuz bir kapta karıştırılıp 5 dakika yoğrulur 13. Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edilir 13.
- Dinlendirme: Hamur, unlanmış bir kaba alınıp üzeri örtülerek 1-1,5 saat dinlendirilir 13.
- Hamurun açılması: Dinlenen hamur, unlanmış tezgaha alınır ve merdane yardımıyla uzun şekilde açılır 13. Hamur arada bir çekilerek uzatılır ve fazla undan arındırılır 13.
- Şekillendirme: Hamurun ortasına kenarlardan boşluk kalacak şekilde kıymalı harç yerleştirilir 13. Hamurun kenarları yukarı doğru çekilip çimdikleyerek kapatılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: