• Buradasın

    Bademli tatlı şerbeti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bademli tatlı şerbeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 500 gr toz şeker 1
    • 500 ml su 1
    • Yarım limonun suyu 1
    Yapılışı:
    1. Toz şeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatın ve şurup haline getirin 1.
    2. Hazırladığınız şurubu soğumaya bırakın 1.
    3. Ayrı bir kapta 250 gr toz badem, 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi, 125 gr pudra şeker, 100 gr irmik, 3 yumurta ve yarım portakalın kabuğunu mikserle karıştırın 1.
    4. Karışımı kremşanti torbasına doldurun ve tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın 1.
    5. Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin 1.
    6. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökerek bir süre bekletin 1.
    7. Servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şerbetli tatlılar nelerdir?

    Şerbetli tatlılar şunlardır: 1. Baklava: İnce yufkaların arasına ceviz veya fıstık konularak yapılan klasik tatlı. 2. Şöbiyet: Baklavaya benzeyen, yufkaların arasına kaymak eklenen tatlı. 3. Revani: İrmikten yapılan, limon kabuğunun aromasıyla hafif bir tatlı. 4. Kemalpaşa Tatlısı: Küçük peynir toplarının şerbetle buluştuğu tatlı. 5. Tulumba Tatlısı: Dışı çıtır, içi yumuşak, şerbetle tatlandırılmış kızarmış hamur tatlısı. 6. Şekerpare: Ağızda dağılan dokusu ve şerbetle bütünleşen tadıyla hafif bir tatlı. 7. Kadayıf Tatlısı: Tel kadayıfın ceviz veya fıstıkla birleşip şerbetle buluştuğu tatlı.

    Tatlı şerbeti ne zaman çekmeli?

    Tatlı şerbeti, tatlı sıcakken çekmelidir.

    En kolay şerbetli tatlı hangisi?

    Revani, en kolay şerbetli tatlılardan biri olarak kabul edilir.

    En güzel şerbetli tatlı nasıl yapılır?

    En güzel şerbetli tatlılardan biri için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 160 gr irmik - 140 gr un - 1 adet yumurta - 120 gr yoğurt - 75 gr eritilmiş tereyağı - 75 gr sıvı yağ - 5 gr vanilin - 5 gr kabartma tozu - 1 adet portakal kabuğu rendesi - 400 gr şeker - 400 gr su - 10 gr limon suyu Hazırlanışı: 1. Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 2. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın ve güzelce karıştırın. 3. Hamuru için gerekli malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin ve kısa bir süre elinizle yoğurun. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, ardından irmiğe bulayın. 5. Fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın. 6. Üzeri nar gibi kızarmış olan tatlıları fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine şerbeti gezdirin. 7. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin. 8. Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

    En güzel badem tatlısı nasıl yapılır?

    En güzel badem tatlısı için aşağıdaki tariflerden yararlanabilirsiniz: 1. Badem Tatlısı Tarifi (Lezzet Dergisi): - Malzemeler: 1 su bardağı toz badem, 1 yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 125 gr eritilmiş tereyağı, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, tuzsuz bütün badem. - Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı su, yarım limonun suyu. - Hazırlanışı: 1. Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. 2. Çukur bir kaba toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı alıp yoğurun. 3. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 5. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. 2. Badem Tatlısı Tarifi (Diyetkolik): - Malzemeler: 5 çorba kaşığı yoğurt (yarım yağlı), 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı irmik, 3 su bardağı buğday unu, 5 su bardağı şeker, 1.5 çay kaşığı ayçiçek yağı, 2 adet yumurta. - Hazırlanışı: 1. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, un ve irmiği kullanarak yumuşak bir hamur yapın. 2. Hamurdan küçük parçalar kopararak badem şekli verin ve bu şekilleri geriye kalan irmiğe bulayın. 3. Bunları yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. 4. 5 su bardağı şekeri 5 su bardağı su ile koyulaşıncaya kadar tencerede kaynatın. 5. Sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün.

    Badem tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Badem tatlısı malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 1 su bardağı toz badem - 1 yumurta - 1 çay bardağı pudra şekeri - 125 gr eritilmiş tereyağı - 2 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - Tuzsuz bütün badem Şerbet için: - 2 su bardağı toz şeker - 1.5 su bardağı su - Yarım limonun suyu

    En hafif şerbetli tatlı hangisi?

    En hafif şerbetli tatlılardan biri olarak güllaç önerilebilir.