Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel şerbetli tatlılardan biri için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 160 gr irmik 1
- 140 gr un 1
- 1 adet yumurta 1
- 120 gr yoğurt 1
- 75 gr eritilmiş tereyağı 1
- 75 gr sıvı yağ 1
- 5 gr vanilin 1
- 5 gr kabartma tozu 1
- 1 adet portakal kabuğu rendesi 1
- 400 gr şeker 3
- 400 gr su 3
- 10 gr limon suyu 3
Hazırlanışı:
- Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın 1. 3-4 dakika çırptıktan sonra limon suyunu ilave edin ve biraz daha çırptıktan sonra bir kenara alın 1.
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın ve güzelce karıştırın 1.
- Hamuru için gerekli malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin ve kısa bir süre elinizle yoğurun 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, ardından irmiğe bulayın 1.
- Fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın 1.
- Üzeri nar gibi kızarmış olan tatlıları fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine şerbeti gezdirin 1.
- Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin 1.
- Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: