Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva reçeli yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3 adet orta boy sulu ayva (çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış) 2;
- 2 su bardağı toz şeker 2;
- 2 su bardağı su 2;
- Yarım yemek kaşığı limon suyu 2.
Yapılışı:
- Ayvaları tencereye alın 2.
- Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin 2.
- Bekleme süresinin sonunda 2 su bardağı su ekleyin, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de içine atın ve ocağın altını açın 2.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve reçelinizi, ara ara karıştırarak, yoğunlaşıp reçel kıvamını alana dek yaklaşık 1 saat kadar pişirin 2.
- Pişirme süresinin sonuna doğru içine limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın 2.
- Ilıklaştıktan sonra kavanozlara bölüştürün, kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın 2.
Ayva reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Ayva çekirdekleri, reçele renk vermesi için kullanılmalıdır 15.
- Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek, tam kıvamında reçel elde etmek için en iyi yöntemdir 25.
- Reçelin kıvamını kontrol etmek için kaynama süresi dikkatlice ayarlanmalıdır 1.
Ayva reçeli tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: