Buradasın
Ayva tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Ayva Seçimi: Hafif sert, sulu ve dışı sarı olan ayvalar tercih edilmelidir 25.
- Limon Suyu: Ayvaların kararmasını önlemek için kabukları soyulduktan sonra limonlu suda bekletilmelidir 13.
- Şeker Oranı: Her ayva için yarım su bardağı şeker kullanılmalıdır 25.
- Kısık Ateş: Ayvalar, kısık ateşte yavaşça pişirilmelidir 35.
- Baharatlar: Tarçın, karanfil gibi baharatlar tatlıya lezzet katar 34.
- Dinlendirme: Piştikten sonra tatlının kapağı kapalı olarak en az 15 dakika dinlendirilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: