Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva reçelinin püf noktaları:
- Ayva seçimi: Reçel yapımı için en uygun ayva türü eşme ayvasıdır 3. Mayhoş bir tada ve sulu bir yapıya sahip olan eşme ayvası, reçelin kıvamını iyileştirir 3.
- Doğrama: Ayvalar küp küp veya rendelenerek doğranmalıdır 34.
- Şeker oranı: 1,5 kg ayvaya 1 kg şeker eklenerek ağdalı bir kıvam elde edilebilir 3.
- Pişirme: Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek, reçelin tam kıvamında olmasını sağlar 12.
- Renk: Ayva çekirdekleri, reçele renk vermesi için kullanılabilir 23.
- Karıştırma: Reçel yapılırken metal kaşık kullanılmamalıdır; sadece tahta kaşık kullanılmalıdır 4.
- Saklama: Reçel, serin ve kuru yerlerde, hava almayacak şekilde kapatılmış kavanozlarda saklanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: