Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadolu cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 200 gram tereyağı, 3 çay kaşığı esmer şeker, 1 muz, 2 bardak un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1/3 çay kaşığı tuz 13.
- Krema için: 400 gram krem peynir, 2 olgun avokado, 1 adet lime, 3 yemek kaşığı pudra şekeri 13.
Yapılışı:
- Yumuşatılmış tereyağını şeker, tuz ve kakao tozu ile karıştırın 13.
- Muzu soyup çatalla ezin ve şeker-kakao karışımına ekleyin 13.
- Limon suyuyla karıştırılmış kabartma tozunu ilave edin 13.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamur sertleşmeye başlayana kadar yoğurun 13.
- Hamuru 8 mm kalınlığa kadar açın ve bir fırın tepsisine yerleştirin 13.
- 200 derece sıcaklıkta 30-40 dakika pişirin 13.
- Fırından çıkardıktan sonra hamuru soğumaya bırakın 13.
- Krema için doğranmış avokado ile limon suyunu blenderdan geçirin 13.
- Pudra şekeri ve krem peyniri karışıma ekleyin ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın 13.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayın 13.
- Hazırlanan cheesecake'i kıvamına gelmesi için birkaç saat buzdolabında dinlendirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: