Avokadolu cheesecake yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 200 gram tereyağı; 3 çay kaşığı esmer şeker; 1 adet muz; 2 bardak un; 2 yemek kaşığı kakao; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1/3 çay kaşığı tuz. Krema için: 400 gram krem peynir; 2 olgun avokado; 1 adet lime; 3 yemek kaşığı pudra şekeri. Yapılışı: 1. Yumuşatılmış tereyağını şeker, tuz ve kakao tozu ile karıştırın. 2. Muzu soyup çatalla ezin ve şeker-kakao karışımına ekleyin. 3. Limon suyuyla karıştırılmış kabartma tozunu ilave edin. 4. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamur sertleşmeye başlayana kadar yoğurun. 5. Hamuru 8 mm kalınlığa kadar açın ve fırın tepsisine yerleştirin, kenarlarını oluşturun. 6. 200 derece sıcaklıkta 30-40 dakika pişirin. 7. Fırından çıkardıktan sonra hamuru soğumaya bırakın. 8. Krema için, doğranmış avokado ile limon suyunu blenderdan geçirin. 9. Pudra şekeri ve krem peyniri karışıma ekleyin ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. 10. Soğuyan kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayın. 11. Hazırlanan cheesecake'i birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Not: Orijinal tarifte kek yerine graham crackers denilen krakerler kullanılır, ancak tam buğdaylı burçak bisküvisi de kullanılabilir.