Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Atom mezesi genellikle iki farklı şekilde yapılır: yoğurtlu ve peynirli 2.
Yoğurtlu atom mezesinin malzemeleri:
- 200 gram beyaz peynir 2;
- 100 gram labne peyniri 2;
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt 2;
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı) 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
- Maydanoz (süslemek için) 2;
- Limon suyu (isteğe bağlı) 2.
Hazırlanışı:
- Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezerek püre kıvamına getirin 2.
- Labne peyniri ve yoğurdu ekleyin 2.
- Karışımın homojen bir hale gelmesi için iyice karıştırın 2.
- Eğer sarımsak kullanıyorsanız, sarımsağı rendeleyerek karışıma ekleyin 2.
- Zeytinyağı, pul biber ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın 2.
- İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz 2.
- Hazırladığınız atom mezesinin üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirerek süsleyin 2.
Peynirli atom mezesinin malzemeleri:
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt 3;
- 2 diş ezilmiş sarımsak 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 6 adet kurutulmuş Arnavut biberi 3;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber 3.
Hazırlanışı:
- Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu bir araya getirin 3.
- Malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir yoğurt karışımı elde edin 3.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin 3.
- Kurutulmuş Arnavut biberlerini doğrayın 3.
- Ardından doğranmış biberleri erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın 3.
- Üzerine kırmızı toz biberi de ekleyin ve karışımı güzelce karıştırın 3.
- Yağ karışımının içine eklediğiniz biberleri ve kırmızı toz biberi karıştırdıktan sonra, yaklaşık 3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekleyin 3.
- Sarımsaklı yoğurda servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: