• Buradasın

    Atom mezesi hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Atom mezesi, özellikle Ege Bölgesi'nde, çoğunlukla İzmir yöresine ait bir mezedir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Atom mezenin püf noktası nedir?

    Atom mezenin püf noktaları: Yoğurdun süzme olması: Mezenin daha kıvamlı olmasını sağlar. Biberlerin yakılmaması: Biberleri tavda orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirmek gerekir. Servis zamanı: Mezenin, servis zamanına yakın hazırlanması önerilir. Acı seviyesi: Fazla acı istenmiyorsa, biberlerin çekirdekleri çıkarılabilir.

    Atom meze içinde ne var?

    Atom mezenin içinde bulunan malzemeler: 2,5 su bardağı süzme yoğurt; 2 diş ezilmiş sarımsak; 1 çay kaşığı tuz; 6 adet kurutulmuş Arnavut biberi; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber. Atom mezenin yapımında kullanılan baş biber, zeytinyağı ile bir miktar ısıtıldığında biberin acısı ön plana çıkar. Atom meze tarifi ve yapımında kullanılan malzemeler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.

    Atom tarifi nasıl yapılır?

    Atom mezesi tarifi: Malzemeler: 2 su bardağı süzme yoğurt (400 gram); 2 yemek kaşığı tereyağı (30 gram); 14 adet kurutulmuş Arnavut biberi; 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber. Yapılışı: 1. Tereyağını tavada kızdırın. 2. Üzerine kurutulmuş Arnavut biberi ve toz kırmızı biberi ekleyip 2 dakika kızartın. 3. Süzme yoğurdu tabağa alın ve orta kısmını çukurlu bırakarak şekil verin. 4. Kızdırdığınız biberli yağı yoğurtun üzerine gezdirin ve servis edin. Notlar: Yoğurdun mutlaka süzme ve yoğun kıvamlı olması önemlidir. Biber tercihi damak zevkine göre değişebilir. Tereyağı, geleneksel bir aroma katar, daha hafif bir seçenek için zeytinyağı kullanılabilir.