Buradasın
Arpacık soğanlı yahni nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi:
Malzemeler:
- 400 gram arpacık soğan 1
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti 1
- 3 çorba kaşığı tereyağı 1
- 1 çorba kaşığı salça 1
- Yarım çorba kaşığı acı biber salçası 1
- Yeteri kadar sıcak su 1
- Yarım demet maydanoz 1
- Tuz, karabiber 1
Yapılışı:
- Eti yıkayıp tencereye alın ve kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı pişirin 1.
- Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin, birlikte 5 dakika sote edin 1.
- Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve et yumuşayana kadar pişirin 1.
- Daha sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin, tuz ve karabiber serpin 1.
- Birkaç dakika daha pişirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: