Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmiş olarak tüketimi:
- Soteleme ve kavurma: Genellikle sote veya kavurma şeklinde pişirilir 5.
- Karamelize etme: Tavada sıvı yağ ve tereyağı ile karamelize edilebilir 1.
- Çorba ve güveç: Fransız usulü soğan çorbası gibi çorbalarda veya güveçlerde kullanılabilir 15.
Çiğ olarak tüketimi:
- Meze: Çıtır çıtır kızartılmış arpacık soğan, mezelerde kullanılabilir 1.
- Salata: Çiğ olarak kıyılıp salatalara eklenebilir 15.
- Eşlikçi: Köz üzerinde kızartılarak veya fırında pişirilerek ana yemeklere eşlik edebilir 3.
- Marinat: Et ve balık gibi proteinli besinlerle birlikte ince ince doğranıp kullanılabilir 14.
Arpacık soğanı, ayrıca turşusu yapılarak da tüketilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: