• Buradasın

    Arpacık soğanla hangi yemekler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arpacık soğanla yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır:
    • Arpacık soğanlı et yahnisi 13.
    • Arpacık soğanlı et kavurma 1.
    • Arpacık soğanlı tavuk yahnisi 1.
    • Arpacık soğanlı ciğer sote 1.
    • Sebzeli palamut sote 1.
    • Portakallı yer elması 1.
    • Zeytinyağlı kereviz dolması 1.
    • Ekmek içi kebap 1.
    • Nohutlu patates yahnisi 1.
    • Fırında etli kağıt kebabı 1.
    Ayrıca, arpacık soğanla yapılan diğer yemek tarifleri için onedio.com ve yemek.com gibi siteler ziyaret edilebilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arpacık salatası nasıl yapılır?

    Arpacık salatası nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak arpa şehriye salatası yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 2 su bardağı arpa şehriye; 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için); 3 su bardağı su ve tuz; 4-5 dal taze soğan; yarım demet maydanoz; bir tutam dereotu; 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber; 1 kutu mısır konservesi; 4-5 adet kornişon turşu; tuz, limon suyu, zeytinyağı. Yapılışı: 1. Öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağda arpa şehriyeleri hafif kavurun. 2. Sıcak su ve az tuz ekleyerek pilav pişirir gibi pişirin. 3. Pişen pilavı soğumaya bırakın. 4. Tüm yeşillikleri ince ince kıyın. 5. Kırmızı biberi ve turşuları da ufak ufak doğrayın. 6. Soğuyan pilavı tüm malzemelerle birlikte harmanlayın. Arpa şehriye salatası tarifi için aşağıdaki kaynaklara da başvurulabilir: nefisyemektarifleri.com; youtube.com; karaca.com.

    Arpacık salatasının içine ne konur?

    Arpacık salatasının içine konabilecek bazı malzemeler: Kurutulmuş domates; Limon kabuğu; Biberiye; Parmesan peyniri; Maydanoz; Dereotu; Taze nane; Kornişon turşu; Salatalık; Yeşil biber. Ayrıca, salataya sarımsaklı yoğurt ve mayonez eklenerek yoğurtlu bir kıvam elde edilebilir.

    Arpacık soğanlı dana yahni nasıl yapılır?

    Arpacık Soğanlı Dana Yahni Tarifi: Malzemeler: 1 kg dana kuşbaşı 20 adet arpacık soğan 5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı sirke 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı karabiber 2 adet defne yaprağı Üzerini geçecek kadar sıcak su Yapılışı: 1. Zeytinyağı ve tereyağını uygun bir tencerede kızdırın. 2. Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte 2 dakika soteleyin. 3. 1 çay bardağından biraz fazla sıcak su ve sirkeyi ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 4. Salça, kabuğu soyulmuş arpacık soğan ve bütün diş sarımsağı ekleyip 1 dakika daha soteleyin. 5. Baharatları, tuzu ekleyin ve üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyin. 6. Defne yapraklarını ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Püf Noktaları: Arpacık soğanlarının dağılmaması için çok yüksek ateşte pişirmeyin ve sürekli karıştırmayın. Arzuya göre havuç ve patates ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri çiğden koyup düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

    Arpacık soğan salataya konur mu?

    Evet, arpacık soğan salataya konur. Örneğin, lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir tarife göre, arpacık soğanı salataya şu şekilde eklenebilir: 1. Soğanlar servis tabağına aktarılır. 2. Limon kabuğu, biberiye, doğranmış kuru domates ve pul biber eklenip birlikte harmanlanır. 3. Üzerine parmesan peyniri serpilerek servis yapılır.

    Arpacık soganli pilavın içine ne konur?

    Arpacık soğanlı pilavın içine konan malzemeler, yapılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Bazı malzemeler: 2 su bardağı kuskus; 25 arpacık soğan; 2 domates; 5 çorba kaşığı margarin; 2-3 su bardağı sıcak et suyu; Tuz, karabiber. Diğer bir tarifte ise: 2 su bardağı beyaz pirinç; 3 çorba kaşığı tereyağı; 3 su bardağı et suyu; 1000 gram arpacık soğanı; 2 adet karanfil; 1 tatlı kaşığı tuz kullanılır. Bir diğer tarifte ise malzemeler: 25-30 adet arpacık soğan; 5 çorba kaşığı tereyağı; 1 adet kırmızı biber; 2 çorba kaşığı domates salçası; 2 adet sivri biber; 1 paket iri arpa şehriye; 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz; 8 su bardağı sıcak su olarak belirtilmiştir.

    Arpacık soğanla hangi pilav yapılır?

    Arpacık soğanla yapılan bazı pilav tarifleri: Tavuklu arpa şehriye pilavı. Arpacık soğanlı kuskus pilavı. Arpacık soğanlı risotto.

    Arpacık şehriye çorbası nasıl yapılır?

    Arpa şehriye çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı nane; 1 silme tatlı kaşığı tuz; 6 su bardağı sıcak su; 1 çay bardağı arpa şehriye. Yapılışı: 1. Tencere içine sıvı yağ alınır, istenirse tereyağı da eklenebilir. 2. Yağ üzerine salça ilave edilir ve orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavrulur. 3. Pul biber, nane ve tuz eklenerek karıştırılır. 4. Su eklenir ve karıştırıldıktan sonra kapağı yarı açık olacak şekilde kapatılıp kaynamaya bırakılır. 5. Kaynadıktan sonra arpa şehriye ilave edilir ve tekrar karıştırılır. 6. Ara ara karıştırarak kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir. Çorba, damak tadına göre küçük küçük doğranmış, rondodan geçirilmiş veya rendelenmiş domates eklenerek de yapılabilir. Alternatif tarifler için yemek.com ve ye-mek.net gibi siteler ziyaret edilebilir.