Arpacık Soğanlı Dana Yahni Tarifi: Malzemeler: 1 kg dana kuşbaşı 20 adet arpacık soğan 5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı sirke 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı karabiber 2 adet defne yaprağı Üzerini geçecek kadar sıcak su Yapılışı: 1. Zeytinyağı ve tereyağını uygun bir tencerede kızdırın. 2. Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte 2 dakika soteleyin. 3. 1 çay bardağından biraz fazla sıcak su ve sirkeyi ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 4. Salça, kabuğu soyulmuş arpacık soğan ve bütün diş sarımsağı ekleyip 1 dakika daha soteleyin. 5. Baharatları, tuzu ekleyin ve üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyin. 6. Defne yapraklarını ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Püf Noktaları: Arpacık soğanlarının dağılmaması için çok yüksek ateşte pişirmeyin ve sürekli karıştırmayın. Arzuya göre havuç ve patates ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri çiğden koyup düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.