Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpacık salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 30 arpacık soğanı 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2 defne yaprağı 1;
- 2 yemek kaşığı sirke (elma veya limon) 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 4-5 parça kurutulmuş domates 1;
- 1 limonun kabuğu 1;
- 2 dal biberiye 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Parmesan peyniri 1.
Yapılışı:
- Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 5 dakika bekletin ve jülyen doğrayın 1.
- Arpacık soğanlarını bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin 1. 8-10 dakika bekletin ve suyunu süzün 1. Soğanların kabuklarını soyun 1.
- Yüksek kenarlı bir tavaya zeytinyağı, soğan, sirke, şeker, defne yaprakları, karanfil, tuz ve yarım kahve fincanı suyu ekleyin 1. Üzerini bir kapakla kapatın 1.
- Ara ara karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın 1. Soğanlar yumuşayıp diri kalacak şekilde pişince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın 1.
- Soğanları servis tabağına aktarın 1. Limon kabuğunu incecik jülyen doğrayın 1. Biberiye, doğranmış kuru domates ve pul biberi ekleyip birlikte harmanlayın 1.
- Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın 1.
Alternatif bir arpacık salatası tarifi:
- Arpacık soğanları ortadan ikiye kestikten sonra üzerlerine biraz tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip, bir fırın tepsisinde karıştırın 2. Önceden 150 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin 2.
- Bir kâsede çeri domatesleri ikiye veya tercihe göre 4’e kesin 2. Maydanoz, zeytinyağı, balzamik sirke, nar ekşisi, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın 2.
- Kâseye pişen arpacık soğanları ekleyin 2. Ilık bir şekilde servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: