Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpacık soğanla iki farklı pilav tarifi bulunmaktadır:
- Arpacık Soğanlı Şehriye Pilavı: Bu tarifte arpacık soğanları tereyağında soteledikten sonra, küp doğranmış domates, sivri biber ve kırmızı biber eklenir. Ardından iri arpa şehriye ve kıyılmış maydanoz eklenerek 8 su bardağı sıcak su ve tuzla pişirilir 1.
- Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı: Bu tarifte de arpacık soğanları margarinde kavurup, aynı yağda kuskusu ekleyerek devam edilir. Daha sonra sıcak et suyu, doğranmış domates, tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyip orta ateşte kaynattıktan sonra 10 dakika pişirip sıcak olarak servis yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: