Buradasın
Arpacık soğanlı dana yahni nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpacık Soğanlı Dana Yahni Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı
- 20 adet arpacık soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
Yapılışı:
- Zeytinyağı ve tereyağını uygun bir tencerede kızdırın 1.
- Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte 2 dakika soteleyin 1.
- 1 çay bardağından biraz fazla sıcak su ve sirkeyi ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Salça, kabuğu soyulmuş arpacık soğan ve bütün diş sarımsağı ekleyip 1 dakika daha soteleyin 1.
- Baharatları, tuzu ekleyin ve üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyin 1.
- Defne yapraklarını ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirin 1.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: