Armut tatlısı yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Arda'nın Mutfağı Armut Tatlısı Tarifi: Malzemeler: 3 adet armut, yarım limon suyu, 6 adet kare milföy hamuru, 2-3 yemek kaşığı süt, 6 yemek kaşığı kaymak, 1 avuç fındık, 1 yemek kaşığı pekmez. Yapılışı: 1. Armutları boylamasına ortadan ikiye kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. 2. Armutların her tarafını limon suyu ile ıslatın. 3. Milföy hamurlarını her bir armudun üzerine iyice oturtup, kenarlarından taşan fazla hamurları bıçakla kesin. 4. Üzerlerine delikler açın ve süt sürün. 5. 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 6. Fırından çıkartın, ters çevirin, içlerine kaymak doldurup, toz fındık serpin. 7. Son olarak üzerine pekmez döküp servis edin. 2. Lezzet Armut Tatlısı Tarifi: Malzemeler: 4 adet armut, 5 adet milföy hamuru, yarım kase labne, 4-5 adet kuru kayısı, 1 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tarçın. Yapılışı: 1. Armutları güzelce yıkayıp kurulayın, ardından sapları kalacak şekilde soyun. 2. Alt kısımlarını oyacak yardımıyla oyun. 3. Ayrı bir kaseye labneyi alın, üzerine çok ince doğradığınız kayısıları ekleyip karıştırın. 4. Armutların orta kısmına alabildiği kadar bu harçtan doldurun. 5. Milföy hamurunun bir adedini ince şeritler halinde kesin. 6. İçlerini dolduğunuz armutları milföy hamurlarının orta kısma yerleştirin, kenarlarını yukarı doğru elinizle kapatın, ardından bir şerit alarak üzerine ekleyin. 7. Tarçın ve yumurta sarısını üzerlerine ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, milföyler kızara kadar pişirin. 8. Fırından alıp çikolatalı sosla ılık servis edin.