• Buradasın

    Arda'nın Mutfağı'nda hangi çorbalar var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arda'nın Mutfağı'nda yapılan çorbalardan bazıları şunlardır:
    • Kremalı brokoli çorbası 1.
    • Mantarlı mercimek çorbası 1.
    • Lebeniye çorbası 1.
    • Yayla çorbası 1.
    • Ezogelin çorbası 14.
    • Domatesli arpa şehriye çorbası 1.
    • Tarhana çorbası 2.
    • Portakallı havuç çorbası 3.
    Daha fazla tarif için Arda'nın Mutfağı'nın resmi web sitesi olan ardaninmutfagi.com ziyaret edilebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türk mutfağında 10 çeşit çorba nedir?

    Türk mutfağında 10 çeşit çorba: 1. Mercimek Çorbası. 2. Ezogelin Çorbası. 3. Tarhana Çorbası. 4. Yayla Çorbası. 5. Düğün Çorbası. 6. Tutmaç Çorbası. 7. Beyran Çorbası. 8. Alaca Çorbası. 9. İşkembe ve Paça Çorbası. 10. Lebeniye Çorbası.

    Hangi çorba neye iyi gelir?

    Bazı çorbaların faydaları: Tarhana çorbası: Sodyum, potasyum, kalsiyum, A ve C vitamini deposudur. Tavuk çorbası: Sodyum, potasyum ve protein kaynağıdır. Mercimek çorbası: Yüksek lif içeriği ile kan şekerini ve insülini düşürür, kalp krizi riskini azaltır. Brokoli çorbası: A vitamini deposudur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antibiyotik işlevi görür. Yayla çorbası: Bol yoğurt içerir, diş eti hastalıklarını önler ve sindirim sistemi bozukluklarını giderir. Ezogelin çorbası: Mercimek, bulgur ve pirinç gibi lifli gıdalar bakımından zengindir, tok tutar ve anne sütünü artırır. Domates çorbası: Lif bakımından zengindir, kan basıncını düşürür ve kansızlık problemlerine karşı etkilidir. İşkembe çorbası: Protein ve lif zengini olup, mideyi rahatlatır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Balık çorbası: Omega 3 deposudur, kalp rahatsızlıkları ve felç riskini önler.

    Balkabağı çorbası Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?

    Arda'nın Mutfağı'na göre balkabağı çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 750 gr. balkabağı; 1 büyük adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (15 gr); 5 su bardağı tavuk veya sebze suyu; 1 adet patates; 1 adet yıldız anason; 2 yemek kaşığı krema; 2 tutam tuz; 2 tutam karabiber; 1/3 muskatın rendesi. Yapılışı: 1. Balkabağının çekirdeklerini alın ve kabuğunu soyun, kabaca doğrayın. 2. Soğan ve patatesi soyup kabaca doğrayın. 3. 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. 4. Soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin. 5. Balkabağı ve patatesi ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. 6. Tavuk veya sebze suyunu, yıldız anasonu ve muskat rendesini ilave edin. 7. Tuz ve karabiberle baharatlandırın, kapağını kapatıp sebzeler pişene kadar pişirin. 8. Ateşten aldıktan sonra anasonu içinden çıkarın ve blendırdan geçirin. 9. 2 yemek kaşığı kremayı ekleyerek tekrar karıştırın. İstenirse üzerine küçük bir kaşık krema konularak servis edilebilir.

    Arda'nın Mutfağı'nda hangi yemekler var?

    Arda'nın Mutfağı'nda yapılan yemeklerden bazıları şunlardır: Kabak graten; Mısırlı tavuklu salata; Kupta limon soslu muhallebi; Bulgurlu yaz salatası; Kuzu kapama; Bademli şeftalili kek; Havuç kabak tarator; Otlu peynirli tava böreği; Ev yapımı mayonez; Mantarlı et sote. Ayrıca, Arda'nın Mutfağı'nda ramazan ayına özel tarifler de bulunmaktadır. Arda'nın Mutfağı'ndaki tariflere, kanalın resmi web sitesi olan kanald.com.tr/ardanin-mutfagi adresinden ulaşılabilir.