Buradasın
Balkabağı çorbası Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arda'nın Mutfağı'na göre balkabağı çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 750 gr. balkabağı 23;
- 1 büyük adet kuru soğan 23;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (15 gr) 23;
- 5 su bardağı tavuk veya sebze suyu 23;
- 1 adet patates 23;
- 1 adet yıldız anason 23;
- 2 yemek kaşığı krema 23;
- 2 tutam tuz 23;
- 2 tutam karabiber 23;
- 1/3 muskatın rendesi 23.
Yapılışı:
- Balkabağının çekirdeklerini alın ve kabuğunu soyun, kabaca doğrayın 2.
- Soğan ve patatesi soyup kabaca doğrayın 2.
- 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin 2.
- Soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin 2.
- Balkabağı ve patatesi ekleyip 1-2 dakika daha çevirin 2.
- Tavuk veya sebze suyunu, yıldız anasonu ve muskat rendesini ilave edin 2.
- Tuz ve karabiberle baharatlandırın, kapağını kapatıp sebzeler pişene kadar pişirin 2.
- Ateşten aldıktan sonra anasonu içinden çıkarın ve blendırdan geçirin 2.
- 2 yemek kaşığı kremayı ekleyerek tekrar karıştırın 2.
İstenirse üzerine küçük bir kaşık krema konularak servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: