Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap ülkelerinde en çok hangi yemeğin yenildiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, bazı popüler Arap yemekleri şunlardır:
- Kabsa 12. Basmati pirinç, et, sebzeler ve baharat karışımıyla yapılan bir yemektir 1.
- Mandi 14. Et ve pirincin tandırda yavaşça pişirildiği bir tariftir 1.
- Falafel 234. Nohut veya bakladan yapılan, bol yağda kızartılan vejetaryen köfte toplarıdır 3.
- Sayadiya 2. Kılçıkları az olan balıklarla yapılan bir deniz mahsulü yemeğidir 2.
- Saleeg 2. Pilav üstü et yemeğidir 2.
Arap mutfağı, Mağrip'ten Bereketli Hilal'e ve Arap Yarımadası'na kadar uzanan farklı yöresel mutfakları içerir ve bu mutfaklar iklim, tarım ve ticaret olanaklarından etkilenmiştir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: