Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap mutfağında en çok tüketilen yemeklerden bazıları şunlardır:
- Kabsa 1. Basmati pirinç, et, sebzeler ve baharat karışımıyla yapılan bir yemektir 1.
- Mandi 12. Tütsülenmiş tavuklu pilav olarak da bilinir 2.
- Falafel 124. Nohut, ot ve baharatlardan yapılan çıtır çıtır kızarmış köftelerdir 1.
- Jereesh 13. Kırık buğdaydan yapılan bir tariftir 1.
- Saleeg 134. Pilav üstü et yemeğidir 3.
- Şakşuka 134. Yumurta, kıyma ve sebzelerle hazırlanan bir yemektir 3.
- Hamees 3. Et ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bir yemektir 3.
- Tabule 234. Bol yeşillikli bir salatadır 3.
- Fattoush 34. Çeşitli yeşillikler ve pide ekmeği ile yapılan bir salatadır 4.
- Humus 3. Nohuttan yapılan bir mezedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: