Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Irak'ta en çok tüketilen yemekler arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Kebaplar: Özellikle döner kebap, Irak mutfağının vazgeçilmezlerindendir 13.
- Köfteler: Kıyma, ekmek içi, soğan ve baharatlarla hazırlanan köfteler, ızgara, fırınlama, kızartma veya sulu yemek olarak yapılabilir 13.
- Dolmalar ve Sarmalar: Etli olarak da pişirilen dolma ve sarmalar, kıyma, pirinç, domates ve biber salçası ile hazırlanır 13.
- Zeytinyağlılar: Taze fasulye, pilaki ve patlıcan yemekleri gibi zeytinyağlı sebzeler sıkça tüketilir 13.
- Tandır Ekmeği ve Pideler: Lahmacun, etli ekmek ve pide gibi fırınlanmış ürünler de Irak mutfağının önemli lezzetlerindendir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: