Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap yemeklerinde sıkça kullanılan bazı baharatlar:
- Kimyon 12. Et yemeklerinde ve çorbalarda kullanılır, sindirimi kolaylaştırır 1.
- Tarçın 12. Hem tatlılarda hem de tuzlularda kullanılır, yemeğe tatlı bir aroma verir 1.
- Kakule 12. Özellikle kahve ve tatlılarda tercih edilir, ferahlatıcı bir tat sunar 1.
- Sumak 12. Salatalara ve et yemeklerine asidik bir lezzet katar 1.
- Zaatar 1. Kekik, sumak ve susamın karışımıdır, ekmeklerde ve mezelerde lezzeti artırır 1.
- Safran 1. Antidepresan etkiye sahiptir 1.
- Kişniş 24.
Bu baharatlar, yemeklere özgün tatlar katar ve genellikle pirinç, buğday, kuzu eti ve hurma gibi malzemelerle birleştirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: