• Buradasın

    Antep usulü şiveydiz nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Antep usulü şiveydiz yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 kilogram taze sarımsak 13;
    • 500 gram pırasa 1;
    • yarım kilogram kemikli et (kuzu ya da dana) 1;
    • 300 gram süzme yoğurt 1;
    • tuz 1;
    • karabiber 1;
    • 1-2 su bardağı haşlanmış nohut 1.
    Üzeri için:
    • sıvı yağ 1;
    • nane 1.
    Yapılışı:
    1. Eti düdüklü tencerede haşlayın 13.
    2. Yeşil sarımsakları ve pırasaları kokusunun giderilmesi için birkaç kez suda bekletip suyunu süzün 1.
    3. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkarın, et suyunu süzüp tekrar düdüklü tencereye koyun, içine doğranmış sarımsak ve pırasayı ekleyip 10 dakika pişirin 1.
    4. Pişen sebzelerin içine nohut ve etleri koyup, tuzunu ayarlayın 1.
    5. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın 1.
    6. Yemeğin suyundan azar azar ekleyip ılıttığınız yoğurdu yemeğe karıştırın 1.
    7. Üzerine karabiber ilave edin, sıvı yağ ile naneyi yakıp üzerine dökün ve servis edin 1.
    Şiveydiz yaparken etin önceden ayrı ayrı haşlanması, malzemelerin kokusunun giderilmesi için suda bekletilmesi ve yoğurdun yemeğin suyuyla ılıtılarak eklenmesi önerilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Siveydiz içinde ne var?

    Şiveydiz yemeğinin içinde bulunan malzemeler şunlardır: Ana malzemeler: taze sarımsak, kuzu eti veya dana eti, haşlanmış nohut. Aromatik malzemeler: pırasa, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış kuru sarımsak. Terbiye malzemeleri: yoğurt, yumurta, un, tuz. Servis malzemeleri: baharatlı tereyağı, haspir, kuru nane, pul biber.

    Şiveyidiz çorbasının faydaları nelerdir?

    Şiveydiz çorbasının faydaları şunlardır: 1. Bağışıklık sistemini güçlendirir: İçerdiği taze sarımsak, güçlü bir antioksidan olup vücut direncini artırır. 2. Sindirimi kolaylaştırır: Pırasa ve nohut, sindirimi kolaylaştıran lifler açısından zengindir. 3. Toksinleri atar: İdrar söktürücü etkisiyle vücuttaki fazla su ve toksinlerin atılmasını destekler. 4. Enerji deposu: Et ve nohut, yüksek protein içeriğiyle enerji verir ve doyuruculuğu artırır. 5. Antibiyotik etkisi: İçerdiği doğal antibiyotikler sayesinde gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu rol oynar.

    Antep usulü doğrama nasıl yapılır?

    Antep usulü doğrama yapmak için gerekli malzemeler: 250 gram kuşbaşı et; 2-3 patlıcan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 kuru soğan; 2 domates; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 4 diş sarımsak; 1 limon; kuru nane. Yapılışı: 1. Yağda etler kavrulur, kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavrulur. 2. Bu karışımın içine salça konur, kokusu çıkana kadar karıştırılır ve soyulup doğranan domatesler 1 su bardağı suyla eklenerek domatesler solana kadar pişirilir. 3. Nohut ve sarımsak eklenir, üzerine 3 su bardağı su eklenir ve yemek bir taşım kaynadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar eklenir. 4. Malzemelerin hepsi pişene kadar kaynatılır, pişmeye yakın 1 limon sıkılır ve kavrulan nane yemeğin üzerine gezdirilir. 5. Yanında pilavla servis edilebilir. Antep usulü doğrama tarifinin farklı versiyonları da bulunmaktadır.

    Şive Ydiz nerenin meşhur yemeği?

    Şiveydiz, Gaziantep yöresine ait meşhur bir yemektir.

    Antep şiveydiz hangi etten yapılır?

    Antep şiveydizinde koyun eti kullanılır.