Buradasın
Antep usulü doğrama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü doğrama tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram parça et 1
- 1 baş sarımsak 1
- 1 büyük soğan 1
- 1 kg patlıcan 1
- 500 gram domates 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- Tuz 1
- 2 sivri biber 1
- 2 salçalık kırmızıbiber 1
- 1 kase nohut 1
- 2 limonun suyu 1
- 1 tatlı kaşığı nane 1
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1
Yapılışı:
- Geceden ıslattığınız nohudu, domates ve biber salçasını, eti, doğranmış soğanı 2 bardak suyla pişirin 1.
- Pişmiş etin üzerine iri parçalar şeklinde doğranmış patlıcan, domates, halka doğranmış sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyin 1.
- Karışıma limon suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirin 1.
- Ayrı bir tavada yağı ısıtın, nane ve pul biber katarak yağı hafifçe kızdırın 1.
- Pişen yemeğin üzerine kızgın yağı ilave ederek sıcak servis yapın 1.
Not: Bulgur pilavı ve taze yeşilbiber ile karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: