• Buradasın

    Antep şiveydiz hangi etten yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Antep şiveydizinde koyun eti kullanılır 1. Et, isteğe göre kuşbaşı veya kemikli olabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Siveydiz içinde ne var?

    Şiveydiz yemeğinin içinde bulunan malzemeler şunlardır: Ana malzemeler: taze sarımsak, kuzu eti veya dana eti, haşlanmış nohut. Aromatik malzemeler: pırasa, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış kuru sarımsak. Terbiye malzemeleri: yoğurt, yumurta, un, tuz. Servis malzemeleri: baharatlı tereyağı, haspir, kuru nane, pul biber.

    Antep sofrasında ne yenir?

    Gaziantep sofrasında yenebilecek bazı yemekler: Patlıcan Kebabı. Simit Kebabı. Ali Nazik Kebabı. Antep Lahmacun. Yuvalama. Nohut Dürüm. Firik Pilavı. Şiveydiz. İçli Köfte. Kuru Dolma.

    Antep usulü şiveydiz nasıl yapılır?

    Antep usulü şiveydiz yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram taze sarımsak; 500 gram pırasa; yarım kilogram kemikli et (kuzu ya da dana); 300 gram süzme yoğurt; tuz; karabiber; 1-2 su bardağı haşlanmış nohut. Üzeri için: sıvı yağ; nane. Yapılışı: 1. Eti düdüklü tencerede haşlayın. 2. Yeşil sarımsakları ve pırasaları kokusunun giderilmesi için birkaç kez suda bekletip suyunu süzün. 3. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkarın, et suyunu süzüp tekrar düdüklü tencereye koyun, içine doğranmış sarımsak ve pırasayı ekleyip 10 dakika pişirin. 4. Pişen sebzelerin içine nohut ve etleri koyup, tuzunu ayarlayın. 5. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. 6. Yemeğin suyundan azar azar ekleyip ılıttığınız yoğurdu yemeğe karıştırın. 7. Üzerine karabiber ilave edin, sıvı yağ ile naneyi yakıp üzerine dökün ve servis edin. Şiveydiz yaparken etin önceden ayrı ayrı haşlanması, malzemelerin kokusunun giderilmesi için suda bekletilmesi ve yoğurdun yemeğin suyuyla ılıtılarak eklenmesi önerilir.