• Buradasın

    Şive Ydiz nerenin meşhur yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şiveydiz, Gaziantep yöresine ait meşhur bir yemektir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şiveydiz yemeğinin içine ne konur?

    Şiveydiz yemeğinin içine konan malzemeler şunlardır: Ana malzemeler: taze sarımsak ve kuzu eti. Ararotik malzemeler: geceden ıslatılmış nohut, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış kuru sarımsak. Terbiye: yoğurt ve yumurta karışımı, limon eklenmesi veya süzme yoğurt kullanımı mümkündür. Sos: baharatlı tereyağı, haspir, kuru nane ve pul biber.

    Antep usulü şiveydiz nasıl yapılır?

    Antep usulü şiveydiz yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram taze sarımsak; 500 gram pırasa; yarım kilogram kemikli et (kuzu ya da dana); 300 gram süzme yoğurt; tuz; karabiber; 1-2 su bardağı haşlanmış nohut. Üzeri için: sıvı yağ; nane. Yapılışı: 1. Eti düdüklü tencerede haşlayın. 2. Yeşil sarımsakları ve pırasaları kokusunun giderilmesi için birkaç kez suda bekletip suyunu süzün. 3. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkarın, et suyunu süzüp tekrar düdüklü tencereye koyun, içine doğranmış sarımsak ve pırasayı ekleyip 10 dakika pişirin. 4. Pişen sebzelerin içine nohut ve etleri koyup, tuzunu ayarlayın. 5. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. 6. Yemeğin suyundan azar azar ekleyip ılıttığınız yoğurdu yemeğe karıştırın. 7. Üzerine karabiber ilave edin, sıvı yağ ile naneyi yakıp üzerine dökün ve servis edin. Şiveydiz yaparken etin önceden ayrı ayrı haşlanması, malzemelerin kokusunun giderilmesi için suda bekletilmesi ve yoğurdun yemeğin suyuyla ılıtılarak eklenmesi önerilir.

    Antep şiveydiz hangi etten yapılır?

    Antep şiveydizinde koyun eti kullanılır.