Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı puding yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 100 gram beyaz çikolata (küçük parçalara ayrılmış) 1;
- 1 paket sıvı krema (200 ml) 1;
- 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı 1.
Yapılışı:
- Bir tencereye süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve yumurta sarısını ekleyin 1. Karışımı sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin 1.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın 1. Karışım kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın 1.
- Beyaz çikolatayı ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın 1.
- Karışım ılındıktan sonra vanilin ve sıvı kremayı ekleyin 1. Mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın 1.
- İnce çekilmiş Antep fıstığını ekleyin ve karıştırın 1.
- Hazırladığınız pudingi servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın 1.
- Pudingleri buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 1.
- Sunum için, dinlenmiş ve soğumuş pudinglerin üzerine bütün Antep fıstıklarını serpin 1. İsteğe bağlı olarak beyaz çikolata rendesi ile süsleyin 1.
Bu tarif, 2-3 kişilik porsiyonlar içindir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: