Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı puding yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı antep fıstığı 1;
- 2,5 su bardağı süt 1;
- 1 vanilya 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
- 2 yemek kaşığı un 1.
Yapılışı:
- Tencereye sütü alın 1.
- Nişasta, un, şeker, antep fıstığı ve vanilyayı ekleyip orta ateşte karıştırarak kıvam alıp kaynayana kadar pişirin 1.
- Kaynadıktan sonra ocağı en kısık ateşe alıp 1-2 dakika daha karıştırın 1.
- Kaselere veya kuplara alıp ılımasını bekleyin 1.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Ayrıca, Dr. Oetker'in Antep fıstıklı puding karışımı kullanarak da puding yapılabilir 2. Bu durumda, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı %35 yağlı krema ile birlikte bir poşet Dr. Oetker Antep fıstıklı puding kullanılarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir 2.
Antep fıstıklı puding tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: