Antep fıstıklı güllaç yapmak için gerekli malzemeler: 1 lt süt; 6 adet güllaç yaprağı; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı antep fıstığı ezmesi (toz haline getirilmiş); 1 paket vanilya; 4 kaşık gül suyu. Yapılışı: 1. Sütü, vanilyayı, gül suyunu ve şekeri bir tencerede ısıtın, çok kaynatmayın, ılık olması lazım. 2. Tatlıyı yapacağınız borcama ya da tepsiye ilk güllaç tabakasını yerleştirin. 3. İlk tabakadan sonra sütü döküp ıslatın ve üzerine antep fıstığı serpin. 4. Güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın, her kata antep fıstığı serpin. 5. Son katı da sütle ıslattıktan sonra dilediğiniz gibi antep fıstığı ile süsleyin. Antep fıstıklı güllaç tarifi farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir. Tarifin detaylı yapılışına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr; kevserinmutfagi.com.