• Buradasın

    Güllaç içine ne kadar süt konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Güllaç yapımında 3 litre süt kullanılması önerilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antep fıstıklı güllaç nasıl yapılır?

    Antep fıstıklı güllaç yapmak için gerekli malzemeler: 1 lt süt; 6 adet güllaç yaprağı; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı antep fıstığı ezmesi (toz haline getirilmiş); 1 paket vanilya; 4 kaşık gül suyu. Yapılışı: 1. Sütü, vanilyayı, gül suyunu ve şekeri bir tencerede ısıtın, çok kaynatmayın, ılık olması lazım. 2. Tatlıyı yapacağınız borcama ya da tepsiye ilk güllaç tabakasını yerleştirin. 3. İlk tabakadan sonra sütü döküp ıslatın ve üzerine antep fıstığı serpin. 4. Güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın, her kata antep fıstığı serpin. 5. Son katı da sütle ıslattıktan sonra dilediğiniz gibi antep fıstığı ile süsleyin. Antep fıstıklı güllaç tarifi farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir. Tarifin detaylı yapılışına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr; kevserinmutfagi.com.

    Güllaca hangi şerbet konur?

    Güllaca sütlü şerbet konur. Şerbetin yapımı için gerekli malzemeler: - 500 ml süt; - 250 gr toz şeker; - 20 ml gül suyu; - 2 gr misk aroması. Hazırlanışı: 1. Yarım litre suyu tencereye koyup toz şekeri ekleyip kaynatın. 2. 500 ml sütün içine gül suyu ve misk aromasını ilave edip karışımı ısıtın. 3. Tatlıyı yapacağınız borcam veya tepsiye 1 adet güllaç yaprağını yerleştirin ve bir kepçe ılık süt ile ıslatın. 4. Bu işlemleri tekrarlayarak 5 adet güllaç yaprağı için yapın. 5. İlk 5 katın ardından dövülerek ufalanmış ceviz, fındık veya badem parçacıklarını yaprağın üstüne serpin. 6. Kalan yaprakları koyarak aralarını süt ile ıslatmaya devam edin. 7. Son olarak güllacı dilimleyip üzerine hazırladığınız şerbeti dökün.

    4 kişilik güllaç için kaç yaprak gerekir?

    4 kişilik güllaç için 4 yaprak güllaç gereklidir. Güllaç yapımında, yapraklar makas yardımıyla 4 eşit parçaya bölünebilir.

    Güllaç için hangi yufka kullanılır?

    Güllaç tatlısı için güllaç yaprağı kullanılır. Güllaç yaprağı, marketlerden paketler halinde temin edilebilir.

    Güllacın içine ne konur?

    Güllacın içine genellikle ceviz konur. Güllaç, tamamen damak zevkine göre çeşitlendirilebilen bir tatlıdır.

    Güllaç tarifi nasıl yapılır?

    Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.

    Güllaç yaparken süt az gelirse ne yapılır?

    Güllaç yaparken sütün az gelmesi durumunda, yaprakların kuru kalmaması için biraz daha süt eklemek önerilir.