Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antalya bal kabağının bazı özellikleri:
- Yetiştiği toprak: Derin, geçirgen ve su tutma kabiliyeti yüksek topraklarda yetişir 3. Organik ve mineral bileşenlerinin fazla olması, toprağın tınlı olması ürün kalitesini artırır 3.
- Görünüm: Kabuk rengi turuncudur ve meyve et kısmı da turuncu renktedir 35.
- Şekil: Uzun silindirik, yuvarlak, basık yuvarlak ve armut gibi çeşitli şekillerde olabilir 3.
- Ağırlık: Meyvelerin ortalama ağırlığı 5-10 kg ile 60 kg arasında değişir 3.
- Kullanım alanı: Hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılabilir 1.
- Besin değeri: A vitamini, magnezyum, fosfor, çinko ve B grubu vitaminleri içerir 15. Bir kase pişmiş balkabağı, yaklaşık 50 kkal enerji, 0,2 gram yağ, 2 gram protein, 12 gram karbonhidrat ve 3 gram diyet lifi sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: