Buradasın
Antakya usulü tavuk döner nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antakya usulü tavuk döner yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilo tavuk but (kemiksiz) 1;
- 3-4 diş dövülmüş sarımsak 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 3 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Sosu için:
Servis için:
- patates kızartması, maydanoz, domates, mayonez ve salatalık turşusu, kişi sayısınca lavaş ekmeği 1.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına dövülmüş sarımsak, salça, zeytinyağı, yoğurt ve baharatları ekleyip karıştırın 1.
- Üzerine derisi soyulmuş tavukları ekleyin ve karıştırın 1.
- Düz bir zemine streç film serin ve tavukları ortasına dizerek her iki tarafından tutarak streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın 1.
- Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında, yoksa en az 4 saat buzlukta bekletin 15.
- Sosu için salça, su, kimyon ve karabiberi sos tenceresine alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin 1.
- Buzluktan alıp biraz doğranacak kıvama gelmesi için beklettiğiniz döneri tavaya ekleyip kızarıncaya kadar ters yüz ederek pişirin 1.
- Lavaş ekmeğini tavada ısıtıp yağlayın ve toz biber serpin 1.
- Bir kaşık kadar sos döküp yaydıktan sonra ince doğranmış maydanoz serpin 1.
- Patates kızartması, mayonez, turşu ve domates ekleyip üzerine tekrar sos gezdirin 1.
- Dürümü sarıp ayranla servis edebilirsiniz 1.
Antakya usulü tavuk döner tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: