Antakya usulü tavuk döner yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilo tavuk but (kemiksiz); 3-4 diş dövülmüş sarımsak; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 3 yemek kaşığı yoğurt; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı tuz. Sosu için: 2 su bardağı su; 2 yemek kaşığı domates salçası; kimyon, karabiber, tuz ve kekik. Servis için: patates kızartması, maydanoz, domates, mayonez ve salatalık turşusu, kişi sayısınca lavaş ekmeği. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabına dövülmüş sarımsak, salça, zeytinyağı, yoğurt ve baharatları ekleyip karıştırın. 2. Üzerine derisi soyulmuş tavukları ekleyin ve karıştırın. 3. Düz bir zemine streç film serin ve tavukları ortasına dizerek her iki tarafından tutarak streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın. 4. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında, yoksa en az 4 saat buzlukta bekletin. 5. Sosu için salça, su, kimyon ve karabiberi sos tenceresine alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. 6. Buzluktan alıp biraz doğranacak kıvama gelmesi için beklettiğiniz döneri tavaya ekleyip kızarıncaya kadar ters yüz ederek pişirin. 7. Lavaş ekmeğini tavada ısıtıp yağlayın ve toz biber serpin. 8. Bir kaşık kadar sos döküp yaydıktan sonra ince doğranmış maydanoz serpin. 9. Patates kızartması, mayonez, turşu ve domates ekleyip üzerine tekrar sos gezdirin. 10. Dürümü sarıp ayranla servis edebilirsiniz. Antakya usulü tavuk döner tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: yemek.com; sefabdullahusta.com; yemekdili.com.