Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tavuk döner yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü veya but eti 1;
- 4 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş) 1;
- 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı, renk verir) 1.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü veya but etini ince yaprak şeklinde doğrayın 1.
- Bir karıştırma kabında yoğurt, sıvı yağ, domates salçası, rendelenmiş sarımsak ve baharatları karıştırarak bir sos hazırlayın 1.
- Doğradığınız tavukları hazırladığınız sosa ekleyin ve her yerine eşit şekilde karışımı yedirin 1.
- Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece bekletin 1.
- Marine edilmiş tavukları üst üste koyarak bir streç filme sarın ve dondurucuya atın 1.
- Hafif donmuş haldeyken şişe geçirerek ince dilimler kesin 1.
- Büyük bir döküm tavayı veya yapışmaz tavayı iyice ısıtın 1.
- Tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin 1.
- Tavuk dilimlerini tavaya alın ve yüksek ateşte, sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Tavukların dışı hafifçe kızarıp karamelize olana kadar pişirmeye devam edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: