Buradasın
Antakya Gastronomide hangi ürünler var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antakya gastronomisinde bulunan bazı ürünler şunlardır:
- Mezeler: Humus, çökelek salatası, borani, kırma zeytin salatası, muhammara, fellah köftesi, zahter salatası 14.
- Çorbalar: Şişperek çorbası, yoğurt aşı çorbası, mahluta çorbası 14.
- Ana yemekler: Tepsi kebabı, kağıt kebabı, oruk, künefe, kaytaz böreği, biberli ekmek, firik pilavı 134.
- Tatlılar: Künefe, kabak tatlısı, kömbe kurabiyesi 14.
- Meyveler: Hambeles, hünnap, ağaç kavunu 1.
- Coğrafi işaretli ürünler: Künefelik peynir, Antakya küflü çökelek, Antakya peyniri, Antakya çile peyniri, Antakya sünük peyniri 2.
Antakya mutfağı, Arap, Türk ve Süryani kültürünün etkilerini taşır ve zeytinyağı, özel baharatlar, acı ve ekşili tatlar gibi malzemelerle öne çıkar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: