Buradasın
Gastronomik turizm çeşitleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomik turizm çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Yemek turizmi 24. Yiyecek ve içeceklerin üretim sürecini görmek, farklı mutfak kültürlerini tanımak ve yeme-içme stillerini keşfetmek amacıyla yapılan seyahatleri kapsar 4.
- Mutfak turizmi 1. Yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak için seyahat motivasyonu yaratan turizm şeklidir 1.
- Tadım turizmi 4.
- Lezzet turizmi 4.
- Gastronomi festivalleri ve etkinlikleri 25. Yöresel yemek ve/veya yerel ürün festivalleri, gastronomi ve yöresel mutfak müzeleri, yöresel ve geleneksel yemek kursları, yemek/gastronomi turları ve yemek yarışmaları gibi etkinlikleri içerir 25.
- Gurme turları 2. Daha özel gruplar için oluşturulan, bireysel turistlerin veya daha küçük sayıda grupların katıldığı turlardır 2.
- Kahve, çay, çikolata ve peynir turları 2. Kosta Rika’ya düzenlenen kahve turları, Japonya ve Sri Lanka’ya düzenlenen çay turları, Belçika ve İsviçre’ye düzenlenen çikolata turları ve sadece o bölgeye özgü bir ürünün tadılmasına ve o ürünün üreticileri ile buluşma imkânı sağlayan turlardır 2.
Gastronomik turizm, aynı zamanda hızlı yemek, yavaş yemek, çiğ beslenme, organik tarım, moleküler gastronomi, yöresel mutfak, yeşil restoranlar gibi çeşitli akımları da kapsar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: