• Buradasın

    Antakya simidinin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Antakya simidinin içine bir şey konmaz, ancak yanında kimyon ve tuz karışımı ile tüketilir 234.
    Bu karışım, simidin sosu olarak kabul edilir ve Antakya simidinin vazgeçilmez bir özelliğidir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antakya simidi neden farklı?

    Antakya simidinin farklı olmasının bazı nedenleri: Katkısız ve doğal olması. Bölgeye özgü baharatlar. Farklı şekli.

    Antakya Gastronomide hangi ürünler var?

    Antakya gastronomisinde bulunan bazı ürünler şunlardır: Mezeler: Humus, çökelek salatası, borani, kırma zeytin salatası, muhammara, fellah köftesi, zahter salatası. Çorbalar: Şişperek çorbası, yoğurt aşı çorbası, mahluta çorbası. Ana yemekler: Tepsi kebabı, kağıt kebabı, oruk, künefe, kaytaz böreği, biberli ekmek, firik pilavı. Tatlılar: Künefe, kabak tatlısı, kömbe kurabiyesi. Meyveler: Hambeles, hünnap, ağaç kavunu. Coğrafi işaretli ürünler: Künefelik peynir, Antakya küflü çökelek, Antakya peyniri, Antakya çile peyniri, Antakya sünük peyniri. Antakya mutfağı, Arap, Türk ve Süryani kültürünün etkilerini taşır ve zeytinyağı, özel baharatlar, acı ve ekşili tatlar gibi malzemelerle öne çıkar.