• Buradasın

    Anne keki içine fındık konur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, anne keki içine fındık konulabilir 1.
    Çikolatalı fındıklı anne keki tarifinde, kek harcının içine 1 su bardağı fındık içi eklenmektedir 1.
    Ayrıca, yemek.com sitesinde yer alan anne keki tarifinde, tereyağı ile yağlanan tepsiye dökülen kek harcının üzerine isteğe bağlı olarak ceviz, fındık veya fıstık serpiştirilebileceği belirtilmektedir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fındıkla en güzel hangi kek olur?

    Fındıkla en güzel keklerden biri "Fındıklı Kek" tarifidir. Malzemeler: - 3 adet yumurta - 1/2 çay bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı toz şeker - 1,5-2 su bardağı un - 1 çay bardağı süt - 1 adet rendelenmiş limon kabuğu - 1 paket vanilin - 1 paket kabartma tozu - 1 çay bardağı öğütülmüş fındık Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri çırpın. 2. Karışıma sütü ve yağı ekleyin. 3. Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilini ekleyip biraz daha çırpın. 4. Ununuzu da eleyerek karışıma ekleyip karıştırın. 5. En son kıyılmış fındığı ekleyin. 6. Kek kalıbının her yerini yağlayıp kalıbın en altına fındık serpin. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun!

    Sütlü anne keki nasıl yapılır?

    Sütlü anne keki yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 3 su bardağı un; 1,5 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. 2. Üzerine, süt, sıvı yağ, vanilini ilave edip çırpmaya devam edin. 3. Kabartma tozunu ekleyin. 4. Unu da azar azar ilave edin ve çırpmaya başlayın. 5. Çırptığınız harçtan 4-5 yemek kaşığı kadarını ayırın ve kakao ile çırpın. 6. Geriye kalan sade kısmının yarısından fazlasını yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın. 7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. 8. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin. Ayrıca, sütlü anne keki tarifinde çay da kullanılabilir.

    Anne kekin içine ne konur?

    Anne keki içine konabilecek bazı malzemeler: Limon kabuğu rendesi. Vanilya. Kabartma tozu. Karbonat. Sıvı yağ. Süt. Yoğurt. Un. Ceviz. Ayrıca, anne keki hamuruna kakao eklenerek kakaolu kek de yapılabilir.

    Anne kekinin püf noktası nedir?

    Anne keki yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Malzemelerin oda sıcaklığında olması. Yumurtayla şekeri uzun süre çırpmak. Unu eleyerek eklemek. Kuru malzemeleri fazla karıştırmamak. Fırını önceden ısıtmak. Fırın kapağını ilk 20-25 dakika açmamak. Kürdan testi yapmak.

    Anne keki malzemeleri nelerdir?

    Anne keki malzemeleri: 4 adet yumurta; 1,5 su bardağı şeker; 1 su bardağı süt; 1 çay bardağı sıvı yağ; yarım su bardağı yoğurt; 3 su bardağı un; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı karbonat. Üzeri için: susam. Ayrıca, keke hoş bir koku ve tat vermesi için limon kabuğu rendesi de eklenebilir.

    Fındıklı ıslak kek olur mu?

    Evet, fındıklı ıslak kek yapılabilir. Malzemeler: 180 gram bitter çikolata; 5 çorba kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 4 adet yumurta; Yarım su bardağı yoğurt; Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık; 1 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 2. İçine toz şeker ekleyip çırpma teli ile karıştırın. 3. Başka bir kapta yumurtaları çırpıp karışıma ilave edin. 4. Sırasıyla yoğurt, iri çekilmiş fındık ve elenmiş unu ekleyip son bir kez karıştırın. 5. Orta boy bir kek kalıbını yağlayıp harcın içine dökün. 6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. 7. Soğuduktan sonra dilimleyin. 8. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve kek dilimlerinin üzerine gezdirerek servis yapın.

    Fındıklı kakaolu kekin püf noktası nedir?

    Fındıklı kakaolu kekin püf noktaları şunlardır: 1. Yumurta ve şekerin çırpılması: Yumurta ve şekeri, yumurtanın kokusu kaybolana dek en az 5 dakika boyunca çırpmak gerekir. 2. Malzemelerin karıştırılması: Tüm malzemeler karışıma eklendikten sonra, karışım tam sağlanana kadar çırpmaya devam edilmelidir. 3. Fındık ilavesi: Fındık kırığını kek hamuruna ekleyip bir spatula yardımıyla tüm karışıma yaymak önemlidir. 4. Fırın sıcaklığı: Kek, önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilmelidir. 5. Pişirme süresi: Kek, kürdan saplandığında kuru çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirilmelidir.