Kekin pişmemesinin bazı nedenleri: Fazla sıvı, az un: Kek hamurunun cıvık olmasına ve iç kısımların pişmemesine yol açar. Yüksek fırın sıcaklığı: Sadece üst veya alt ayarın açık olması, kekin dışının pişip içinin çiğ kalmasına neden olabilir. Fazla kabartma tozu: Un miktarının az olması, kekin üst kısımlarının hızlı pişip iç kısımların çiğ kalmasına yol açabilir. Kekin pişip pişmediğini anlamak için: Kürdan testi: Kekin ortasına temiz bir kürdan batırılır, eğer kürdana hamur yapışmıyorsa kek pişmiş demektir. Bıçak testi: Kekin içine batırılan bıçağın üzerinde hamur kalıntısı yoksa kek pişmiş demektir. Parmak testi: Kekin üzerine hafifçe bastırıldığında, iz kalmadan eski haline dönüyorsa kek pişmiş demektir.